درباره ما نسخه آزمایشی | پنج شنبه، 19 شهریور 1405

کد: 20572 | 08 دی 1398 ساعت 15:24

قم|شفافیت به بهانه مصلحت اندیشی مورد غفلت قرار گرفته است

سرپرست اداره کل رصد و تعاملات راهبردی دفتر تبلیغات اسلامی گفت: مصلحت اندیشی برای عدم شفافیت در عملکرد شفافیت مسوولان شایسته نیست و باید اصل 142 قانون اساسی مورد توجه قرار بگیرد.

قم|شفافیت به بهانه مصلحت اندیشی مورد غفلت قرار گرفته است


به گزارش رویداد ایران،حجت الاسلام هاشمیان در مناظره نقش شفافیت در کارآمدی مجلس شورای اسلامی که در خبرگزاری رسا برگزار شد، با بیان اینکه بحث شفافیت در گفتمان دینی – اسلامی و گفتمان مدرن و سکولار وجود دارد، اظهار کرد: هریک از دو دیدگاهی که گفته شد نسبت به بحث شفافیت تعریف جدایی دارند و سازوکارهای متفاوتی را بیان می کنند.

وی افزود: درگفتمان فضای مدرن؛ گفتمان سوسیالیستی و کمونیستی داریم و فارغ از فضای ایدئولوژیک 8 شاخص دارد که  اولین اصل در حکمرانی خوب، شفافیت و سپس قانون گرایی است.

سرپرست اداره کل رصد و تعاملات راهبردی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم ادامه داد: باید عمل به قانون در راس باشد تا اثر بخشی و کارایی خود را نشان دهد.

حجت الاسلام هاشمیان بیان کرد:شاخص های بعدی عدالت، مساوات و سپس پاسخگویی است که در در نوع خود شاخصه های خوبی است.

وی با بیان اینکه غایت حکومت از نظردینی و سکولار تفاوت ماهوی دارد، تصریح  کرد: در حکومت مدرن، نگاه ما به کارگزاران حکومت است و عنوان می شود که نباید دولت مردان را به عنوان خادم در نظر گرفت و آنان عامل هستند.

سرپرست اداره کل رصد و تعاملات راهبردی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم اضافه کرد: در این دیدگاه آمده است که دولتمردان عامل منافع خودشان هستند و اساس این است که مصلحت جمع تامین شده و یک سازوکاری باید چیده و یک سیستم طراحی شود که شفافیت و پاسخگویی مولفه آن باشد.

وی با بیان اینکه در این دیدگاه اعتقاد براین است که اگرشفافیت باشد رانت و زد و بند باقی نمی ماند، تصریح کرد: در گفتمان مدرن برای جلوگیری از خطاها، نظام شیشه ای در نظر گرفته می شود تا در صورتی که اگر دولت مردان خطا کنند رسانه ها متوجه شوند و همین مساله موجب می شود که اگر دولتمردان حتی اگر نخواهند شفاف سازی انجام دهند مجبور هستند.

سرپرست اداره کل رصد و تعاملات راهبردی دفتر تبلیغات اسلامی ادامه داد: باید توجه داشت که شفافیت به چه نکته ای توجه می کند و این مسئله بسیار اهمیت دارد و در این راستا سازوکارهایی تعریف می شود. 

وی ادامه داد: هدف ما از شفافیت؛ پاسخگویی و تکلیفی است که برای یک فرد در نظر گرفته شده و همچنین باید از شفافیت به عنوان دِینی یاد کرد که به گردن نماینده ها و دولتمردان است و باید شفافیتی باشد تا کسی که به عنوان نماینده برگزیده شد بعد از رسیدن به قدرت پاسخ بدهد که چقدر وعده هایش محقق شده است.

هاشمیان با بیان اینکه گاهی اوقات در مقطعی هستیم که در جنگ به سر می بریم و باید طبقه بندی از اطلاعات داشته باشیم، تصریح  کرد: در این زمان نباید اطلاعات جنگ را به بهانه شفاف سازی منتشر کرد.

وی با اشاره به اصل 142 قانون اساسی مبنی بر اینکه اموال مسوولین و نزدیکان آنان باید پیش از رسیدن به مسوولیت و پس از آن باید ثبت شود، گفت: به دلیل برخی از ملاحظات بی مورد و حفاظتی جلوه دادن این موارد از این برنامه غافل شدیم که موجب شده شاهد مشکلات فراوانی باشیم. 

سرپرست اداره کل رصد و تعاملات راهبردی دفتر تبلیغات اسلامی گفت: در حدود و ثبوط گاهی دچار مصلحت اندیشی های بیجا می شویم و در این راستا لازم است است شفاف سازی ها صورت بگیرد تا اعتماد سازی شود.

وی اضافه کرد: باید کسانی که نماینده می شوند رای خود را در مجلس به صورت شفاف عنوان کنند و متوجه باشند که در برخی حوزه ها باید به سمت شفافیت رفت و در برخی حوزه ها هم باید دقت کرد.




عکس خوانده نمی‌شود